Uusi Viinikkala-lehti 2/2022 on ilmestynyt

Viinikkala-lehden tämän vuoden toinen, ja samalla viimeinen, numero on ilmestynyt. Lehti jaetaan alueen koteihin lähiaikoina. Nappaa lehti talteen mainospostin seasta. Jos talouteesi ei jaeta mainoksia, voit noutaa lehden Nekalan tai Koikkarin kirjastosta. Lehtiä on jaossa myös Wanhassa Tapissa, Kukkakauppa Vanamossa, K-supermarket Nekalassa ja Viinikan Apteekissa.

Tämä lehti on viimeinen tässä muodossa ilmestyvä lehti, jatkossa Omakotiyhdistyksen toiminnasta kerrotaan uutiskirjeen ja verkkosivujen kautta.

Opastus Ysäri-näyttelyyn 13.10.2022

Työväenmuseo Werstaalla avautuu 7.10.2022 näyttely kansakunnan lähihistoriasta. Ysäri kertoo 1990-luvun Suomesta. Aikakausi muistetaan lamasta ja leipäjonoista, jotka vuosikymmenen edetessä vaihtuivat nousuhuumaan ja IT-kuplaan. Välissä Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuden ja meni Euroopan Unioniin. Ysäri katsoo murrosten vuosikymmentä pintaa syvemmältä ja vetoaa häpeilemättömällä nostalgiallaan myös lapsuuttaan ja nuoruuttaan 1990-luvulla eläneisiin.

Viinikan-Nekalan Omakotiyhdistyksen jäsenille järjestetään opastus näyttelyyn torstaina 13.10.2022 klo 17.00.

Opastuksen kesto on 45 min. ja se on yhdistyksen jäsenille maksuton. Opastus lähtee Työväenmuseo Werstaan aulasta ja sen vetää Werstaan varajohtaja Ulla Rohunen. Opastukselle ei ole ennakkoilmoittautumista.

Työväenmuseo Werstas, Väinö Linnan aukio 8, Finlaysonin alue. www.tyovaenmuseo.fi

 

Jätehuollolle ilmoitus kompostoinnista

Jätehuoltolain mukaan keittiössä syntyvän biojätteen kompostoinnista on tehtävä ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle. Ilmoitusvelvollisuus koskee vakituisten asuntojen ohella myös vapaa-ajan asuntoja ja siirtolapuutarhoja. Pelkästä puutarhajätteen tai kuivakäymäläjätteen kompostoinnista ei tehdä ilmoitusta.

Jos siis tontillasi on oma kompostori, johon laitetaan ruokajätteitä tai olet mukana kimppakompostorissa, ilmoitusvelvollisuus koskee sinua. Ilmoitus pitää tehdä vuoden loppuun mennessä. Lue lisää täältä.

Viinikan ja Nekalan pihakirppis

Elokuun alussa 7.8.2022 vietetään jälleen Viinikan ja Nekalan alueen yhteistä pihakirppispäivää. Viinikan ja Nekalan Omakotiyhdistys ry järjestää tuolloin kaikille avoimen pihakirppistapahtuman. Tapahtumassa kuka tahansa alueen asukas voi myydä omalla pihallaan itselleen tarpeetonta tavaraa. Pihakirppikset ovat avoinna klo 11-15. Kaikki alueen kotitaloudet ovat tervetulleita mukaan tapahtumaan!

Muista merkitä pihakirppiksesi kadulle selkeästi näkyvällä kyltillä, että asiakkaat löytävät perille. Kylteissä luovuuden käyttö on eduksi 😊. Samana viikonloppuna myös Nekalan Pallon kirppistapahtuma Viinikan puistossa.

Jos haluat oman pihakirppiksesi mukaan netissä julkaistavaan karttaan, ilmoittaudu mukaan osoitteessa viinikka.nekala@gmail.com 4.8.2022 mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä voit myös kuvailla lyhyesti myynnissä olevaa tavaraa.

Tervetuloa mukaan!