Kirjastoverkkoselvitystä esitellään Metsossa 9.9.

Kirjastoverkkoselvitystä esitellään yleisölle Metsossa 9.9.

Tampereen kaupungin kirjastoverkkoselvitystä ja sen osana toteutetun kuntalaiskyselyn tuloksia esitellään avoimessa yleisötilaisuudessa maanantaina 9.9. klo 18 pääkirjasto Metsossa. Tilaisuuteen voi osallistua myös verkossa.
Tampereen kaupungin kirjastoverkkoselvitys on valmistumassa. Kuntalaiset pääsevät tutustumaan selvitykseen maanantaina 9.9.2019 klo 18 pääkirjasto Metsossa (Pirkankatu 2) Metson lavalla. Selvitystä esittelevät kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg ja suunnittelija Leena Parviainen Tampereen kaupunginkirjastosta. Paikalla tilaisuudessa on myös Tampereen kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Lauri Savisaari. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentoida selvitystä. Kirjastoverkkoselvityksen tavoitteena on kehittää kaupunginkirjaston palveluverkkoa ja -valikoimaa vuoteen 2030 mennessä.
– Selvityksessä tarkastellaan Tampereen kirjastopalveluja kokonaisuutena ja esitetään ratkaisuja tulevaisuuden kehityksestä. Esitykset koskevat muun muassa tulevien kirjastojen sijainteja ja uusia palveluita, kuten ratikkakirjastoa sekä kirjaston palveluiden kotiinkuljetusta. Lähtökohtana on, että vuonna 2030 kirjaston palveluverkko vastaisi mahdollisimman hyvin kaupungin väestökehitystä ja muuta alueellista kehittämistä, Pirkko Lindberg sanoo.
Osana kirjastoverkkoselvitystä Tampereen kaupunginkirjasto järjesti kesällä kaikille avoimen kuntalaiskyselyn, jossa myös kuntalaiset saivat visioida tulevaisuuden kirjastopalveluita. Kysely oli vastattavana verkossa ja paperilomakkeilla kirjastoissa. Kyselyyn saatiin 180 vastausta, ja myös sen tuloksia esitellään yleisötilaisuudessa.

SUORA LÄHETYS JA TALLENNE KATSOTTAVISSA ETÄNÄ

Kirjastoverkkoselvityksen esittelytilaisuutta on mahdollista seurata myös suorana verkossa tai katsoa jälkikäteen tallenteena. Tilaisuus lähetetään suorana lähetyksenä Tampereen kaupunginkirjaston YouTube -kanavalla . Aiheesta voi keskustella myös Twitterissä aihetunnisteella #kirjasto2030. YouTubeen jää tilaisuudesta tallenne jälkikäteen katsottavaksi.

Lisätietoja:
Kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja
Pirkko Lindberg
puhelin 0400 985 991
Suunnittelija
Leena Parviainen
puhelin +358444235167
Kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja
Lauri Savisaari
puhelin 040 801 6081

Viinikan ja Nekalan pihakirppis 31.8.2019

Viinikan-Nekalan Omakotiyhdistys järjestää pihakirppispäivän jälleen elokuun lopussa 31.8. Pihakirppis järjestetään klo 11-15. Tapahtumassa kuka tahansa alueen asukas voi myydä omalla pihallaan itselleen tarpeetonta tavaraa. Kaikki alueen kotitaloudet ovat tervetulleita mukaan tapahtumaan. Pihakirppikset avautuvat klo 11 kunkin talouden pihamaalla! On tärkeää merkitä oma kirppis näkyvällä kyltillä kadulla, jotta ostajat löytävät perille. Kukin kirppiksen pitäjä huolehtii itse näkyvistä kylteistä tapahtuman aikana.

Omakotiyhdistys julkaisee verkkosivuillaan ja facebook-sivullaan kartan kaikista niistä osoitteista, jotka ovat ilmoittautuneet 29.8. mennessä mukaan.


Tapahtumaan voivat osallistua kaikki halukkaat. Jos haluat pihakirppiksesi merkittävän karttaa, ilmoittaudu mukaan 29.8. mennessä omakotiyhdistyksen sähköpostiin: viinikka.nekala@gmail.com. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita osoite ja halutessasi lyhyt kuvaus myytävästä tavarasta. Osallistuminen yhteiseen pihakirppispäivään on maksutonta.

Tervetuloa mukaan!

Muistoja Asevelikylästä kerätään

Pirkanmaan maakuntamuseo kerää yhteistyössä Tampereen museopalveluiden  vapaaehtoisten kulttuuriluotsien kanssa muistitietoa asumisesta ja elämisestä vanhoissa rakennuksissa. Kulttuuriluotsi Helena Poijärvi kerää aineistoa Asevelikylän vaiheista ja siellä asumisesta ja hän pyytää ystävällisesti Asevelitalossa asuvia ja asiasta kiinnostuneita ottamaan yhteyttä puhelimitse 044 -306 1951 ja sähköpostitse helena.poijarvi@gmail.com.

Haastatteluaineiston keruu on kulttuuriperinnön tallennustyötä ja materiaalia hyödynnetään maakuntamuseon tutkimus- ja julkaisutoiminnassa. Vastaavanlaista tallennustyötä on tehty Tampellan alueella, Härmälässä ja Kalevassa. Keruuprojektin vastuuhenkilö Pirkanmaan maakuntamuseossa on tutkija Miinu Mäkelä.