Nekalan kirjasto avautuu 7.9.2020

Hyvät nekalaiset, viinikkalaiset ja kaikki muutkin. Odotus on vihdoin päättynyt ja Nekalaan avataan uusi kirjasto maanantaina 7. syyskuuta 2020. Omakotiyhdistys ja alueen asukkaat ovat vuosia kamppailleet oman kirjaston puolesta ja nyt on aika iloita.

Uusi Nekalan kirjasto toimii omatoimikirjastona. Kirjastoon pääsee sisälle kirjastokortilla ja nelinumeroisella tunnusluvulla. Kirjastossa ei ole säännöllisesti henkilökuntaa paikalla. Kirjojen lainaus ja palautus onnistuu automaateilla. Kirjastossa voi myös lukea lehtiä, opiskella tai työskennellä sekä käyttää asiakaskonetta ja tulostinta.

 

Uuden konttikirjaston suunnittelusta ovat vastanneet arkkitehti Anne Lehtinen Tampereen tilapalveluista, kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg ja Tampereen kaupunginkirjaston kokoelmapäällikkö Maarit Helén. Mukana on ollut myös aluekirjaston johtaja Taina Sahlander. Uusi Nekalan kirjasto on Suomen ensimmäinen siirtokelpoiseen vuokrakonttiin rakennettu kirjasto. Kirjasto koostuu muunneltavista moduuleista, ja sen pinta-ala on 145 m2.

Kirjaston yhteystiedot:
Nekalan kirjasto
Lounaantie 2
33900 Tampere
p. 040 800 7811, kirjasto.nekala@tampere.fi

 

 

Omatoimiaukioloajat (7.9.2020 alkaen)
su–to 7–21
pe–la 7–18

Avauspäivänä 7. syyskuuta klo 17 Tampereen kaupunginkirjasto järjestää kirjaston YouTube-kanavalla virtuaalisen tutustumiskierroksen uuteen kirjastoon. Kierroksella kirjasto- ja kansalaisopistoyksikön johtaja Pirkko Lindberg, kokoelmapäällikkö Maarit Helén ja kirjastonhoitaja Essi Korpi kertovat konttikirjaston suunnittelusta ja esittelevät uutta kirjastoa. Kierrosta voi seurata suorana tai katsoa jälkikäteen tallenteena.